Батьки затриманого Романа Протасевича переконані, що до їхнього сина застосовували насильство
Getty Images

Батьки затриманого білоруського блогера Романа Протасевича заявили, що їхній син в ув'язненні потерпає від насильства та демонструє нехарактерну поведінку.

У понеділок ввечері в мережу виклали відео з білоруським опозиціонером. На записі він розповів, що перебуває у слідчому ізоляторі №1 Мінська.

Раніше соцмережами ширилася інформація про те, що Романа Протасевича госпіталізували через проблеми із серцем. Однак на оприлюдненому відео блогер заявив, що жодних проблем зі здоров'ям у нього немає, а співробітники ізолятора ставляться до нього «максимально коректно».

Мати й батько опозиціонера прокоментували його поведінку на відеоролику та заявили, що до їхнього сина застосовували насильство.

У Ryanair назвали вимушену посадку літака у Мінську «повітряним піратством»

Заступник міністра закордонних справ Литви Мантас Адоменас зустрівся з матір’ю Романа Протасевича. За його словами, вона переконана, що свідчення сина були отримані насильницькими методами, повідомляє Інтерфакс.

«Вона розцінила, що сина змусили говорити, процитую точніше: «Режим намагається видавити з нього слова», — сказав Адоменас.

На думку матері, син поводився неприродно, а його поведінка та манера розмови не виглядали невимушено. За словами Адоменаса, Наталія Протасевич хвилюється про здоров’я сина через його вроджені проблеми із серцем. Також жінка підтвердила, що адвокат не знайшов Протасевича у мінському слідчому ізоляторі, де він повинен перебувати.

Батько Протасевича в коментарі Reuters також висловив думку, що його сина били. Він припустив, що у блогера зламаний ніс. Дмитро Протасевич заявив, що його форма змінилася, а на обличчі сина видно багато пудри. Батько блогера також помітив неприродну поведінку сина та зазначив, що той відверто нервував під час запису.

Матір Романа Протасевича висловила надію на допомогу міжнародної спільноти у визволенні опозиціонера.

Затримання Протасевича. ЄС, США та ООН засудили дії білоруського режиму (оновлено)