БЕБ завершило розслідування щодо бізнесмена Ігоря Коломойського

Бюро економічної безпеки завершило досудове розслідування щодо бізнесмена Ігоря Коломойського у справі про невнесення 5,8 млрд грн в касу «ПриватБанку».

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Його судитимуть за чотирма статтями ККУ:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення майна);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з банківськими документами),
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).

Справа стосується незаконних дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані.

Частина зарахованих коштів на особисті рахунки олігарха була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку — це понад 2 млрд грн.

Крім того, детективи довели факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд грн «Укрнафти» та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. Так,  встановили, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які не виконувались.  

Потім отримані незаконним шляхом понад 4 млрд грн Коломойський легалізував.

 

Справи Коломойського

Бізнесмена Ігоря Коломойського підозрюють у шахрайстві. Слідство вважає, що протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував понад 500 млн грн шляхом їх виводу за кордон.

Окрім того, Коломойського підозрюють в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка: це трапилось у серпні 2003 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Апеляційний суд підтвердив законність націоналізації «ПриватБанку»