Бельгійський суд заарештував віцепрезидента Європарламенту Єву Кайлі за підозрю у корупції

11 грудня суд у Бельгії взяв під варту віцепрезидента Європарламенту Єву Кайлі, яку підозрюють у справі про незаконний лобізм на користь Катару

Про це пише бельгійське видання Le Soir.

Крім Кайлі суд заарештував також ексдепутата Європарламенту від соціалістів П'єра-Антоніо Панцері, брюссельського лобіста і ще одного неназваного фігуранта. Слідчий пред'явив їм обвинувачення у «приналежності до злочинної організації, відмиванні грошей та корупції».

Ще двох фігурантів справи відпустили на волю, один з них — керівник Міжнародної конфедерації профспілок Лука Вісентіні. 

Кайлі не могла скористатися своєю депутатською недоторканністю, оскільки була спіймана 9 грудня «на місці злочину». За даними ЗМІ, що під час арешту бельгійська поліція знайшла у неї «мішки з банкнотами».

Єва Кайлі — колишня грецька телеведуча та депутатка Європейського парламенту з 2014 року. Вона входила до грецької партії «Загальногрецький соціалістичний рух».

Після новин про її затримання політсила одразу виключила її зі своїх лав. Також Кайлі звільнили «від виконання всіх повноважень, обовʼязків та завдань» в якості заступника голови Європарламенту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мільйонні хабарі і розбірні стадіони: що треба знати про чемпіонат світу 2022 в Катарі