Bellingcat випустить фільм про зрив спецоперації України із захоплення вагнерівців
WeapoNews.com

На початку 2021 року Bellingcat опублікує розслідування про зрив спецоперації України із захоплення найманців російської ПВК «Вагнер».  До кінця наступного року міжнародна організація планує випустити про це документальний фільм. Кінострічку вже планують висунути на «Оскар».

Про це розслідувач Bellingcat Христо Грозєв розповів в ефірі YouTube-програми Олесі Бацман.

Міжнародна організація знайшла докази, що таку операцію справді розробили Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони спільно зі співробітниками Служби безпеки України.

«Зараз ми працюємо над одним документальним фільмом…це журналістське розслідування. У ньому буде використано частину накопиченої інформації та інтерв'ю. Найімовірніше, це буде в лютому. А сам фільм — довгий, якісний — буде готовий пізніше, протягом року, (імовірно — Прим. Ред.) восени», — сказав Грозєв.

За його словами, у кінострічці задіять реальних учасників спецоперації.

«Я впевнений, що після цього буде ще щонайменше один художній фільм. Але це за рік буде», — підкреслив болгарський журналіст.

Медійник каже, що Bellingcat планує висунути обидва фільми на здобуття премій у сфері кінематографії. Перший фільм міжнародна організація хоче висунути на «документалістику «Оскара».  

Депутат від «ЄС» опублікував розмови начебто затриманих в Білорусі «вагнерівців»