Бенксі підтвердив авторство нового графіті у Великобританії
Vicky McClure

Відомий вуличний художник подарував світові зображення дівчинки, що крутить шину, немов хула-хуп. Біля малюнка розташований велосипед без заднього колеса.

Художник Бенксі намалював це графіті на стіні трафарету біля салону краси в англійському Ноттінгемі, повідомляє BBC.

Бенксі підтвердив, що нова картина — його авторства. Він опублікував фотографію нового твору у своєму акаунті в Instagram та підтвердив, що малюнок був готовий у суботу, 17 жовтня.

Робота вже привернула увагу багатьох відвідувачів і поліція моніторить ситуацію.

На вихідних черга, щоб зробити знімок роботи всесвітньо відомого художника, розтяглася дорогою та за ріг, повідомляє ВВС.

Вулиця, на якій намальовані твори мистецтва, знаходиться в районі Лентон-Редфорд, який був центром промисловості. Але багато хто з традиційних великих роботодавців зазнали краху чи переїзду. Незалежно від мети художника деякі британці, за повідомленням ВВC, вбачають у зображенні зламаного велосипеда натяк саме на це.

Хто такий Бенксі

Бенксі — відомий, але анонімний британський художник графіті. Він тримає свою особу в таємниці. Малює у громадських місцях, наприклад, на стінах будівель. Багато його графіті виконано в стилі, який люди легко впізнають.

На початку 1990-х він розпочав розмальовувати поїзди та стіни у рідному місті Брістолі. Брістоль добре відомий своїм барвистим вуличним мистецтвом та графіті.

В 2000-х роках Бенксі поширив свої роботи за межі Брістоля і незабаром залишив свій художній слід у всьому світі.

Цього літа Бенксі використав кошти від продажу своїх творів, аби профінансувати 30-метрову моторну яхту для порятунку мігрантів, які намагаються перетнути Середземне море на шляху до Європи. Британське видання The Guardian повідомляє, що на борту яхти, названої на честь французької анархістки Луїзи Мішель XIX століття, — малюнок Бенксі.

 

Голос без помилок. Американка Луїза Глюк отримала літературного «Нобеля»