Bentley планує до 2035 року повністю перейти на виробництво електрокарів

Британський автовиробник Bentley представив стратегію розвитку Beyond100, яка передбачає перехід у найближчому майбутньому на виробництво електрокарів.

До 2026 року компанія планує перейти на виробництво «гібридів» та електрокарів, а вже з 2030 року відмовитись навіть від «гібридів» на користь екологічно чистих авто. 

У Bentley також нагадують, що саме вони наразі утримують планку найбільшого виробника 12-циліндрових двигунів, а всього через десять років компанія може геть відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ), які зараз використовуються у більшості авто по всьому світу.

«Такі зміни виходять за рамки наших продуктів. Вони несуть у собі системні зміни, яких зазнає все наше виробництво. Bentley перетвориться з виробника люксових авто зі 100-річною історією у нову компанію, яка дотримується всіх останніх екологічних стандартів», — заявив голова компанії Адріан Холмарк.

За словами члена ради директорів Bentley Матіаса Рабба, вже наступного року від автовиробника можна очікувати дві нові «гібридні» (PHEV) моделі.

Стратегія Beyond100 має на меті адаптацію компанії до нових європейських та китайських екологічних стандартів. У Китаї, наприклад, нещодавно підтвердили свої плани щодо відмови від авто на одному ДВЗ. В теорії, 2035 року у Піднебесній всі нові авто мають бути або «гібридними», або ж і зовсім на електричній тязі. 

Щоправда, у минулому 2019 році тільки 5% продаж в КНР прийшлися на «екологічно чисті» авто. А у сусідній Японії, до прикладу, продаж «гібридів» та електрокарів сягнув 39%. В Європі ж у вересні продажі електрокарів вперше в історії перевищили продажі дизельних авто.

Що ж до України, то за дев’ять місяців поточного року українці придбали і зареєстрували 5,4 тис. легкових електромобілів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, попит електричні авто зріс на 6%. Найпопулярнішим електрокаром на українському ринку залишається Nissan Leaf.

Тим часом, як каже статистика, українці в умовах епідемії все менше пересуваються — як автомобілем, так і пішки.

У Нідерландах зареєстрували перший в світі літаючий автомобіль (відео)