Без танків та артилерії: у Москві на параді показали рекордно мало техніки (фото)

Цього року на «Параді перемоги» у Москви показали рекордну низьку кількість техніки. При цьому серед них не було жодного сучасного танку.

У 2021 році вулицями столиці рф пройшли 197 одиниці техніки, а у 2022 — 131.

Цього року у російському Міноборони анонсували дотримання показника минулого року, проте по факту OSINT-дослідники нарахували майже утричі меншу кількість.

Так, за підрахунками аналітика Олівера Александрера на параді показали 51 одиницю техніки. OSINT-ресурс Oryx нарахував лише 47 одиниць.

парад перемоги 9 травня з верху

Відкрив прохід техніки танк часів Другої світової Т-34. Сучасних танків на параді не показали, хоча ще минулого року у ньому брали участь Т-72Б3, Т-90М «Прорив» та Т-14 «Армата.

За ретро-танком цього року одразу рушили бронеавтомобілі «Тигр», «Спартак» та кадирівська розробка «Ахмат». Також на Червоній площі показали кілька БТР-82А та БМП «Бумеранг».

бумеранг парад перемоги 9 травня

За ними йшли ЗРК «С-400», ОТРК «Іскандер-М» та три міжконтинентальні балістичні ракети «Ярс».

ЗРК С-400 парад перемоги 9 травня фото у москві

З минулорічних учасників цього року на парад не доїхали комплекси ППО «Бук-М3» та «Тор-М2», гаубиці «Мста-С», РСЗВ «Торнадо-Г», бронеавтомобілі «Тайфун-К» і «Тайфун-ВДВ», роботехнічні комплекси «Уран-М».

Також другий рік поспіль скасували авіаційну частину параду. Але якщо минулого року — через погану погоду, то зараз, імовірно, через страх перед українськими безпілотниками.

За даними видання Агентство, цього року на парад вийшла і найменша з 2008 року кількість військовослужбовців — 8 тисяч, хоча в міноборони рф анонсували 10 тисяч. Також не було представлено кілька військових частин, які раніше завжди виходили на Червону площу — зокрема, солдатів Кантемирівської та Таманської дивізій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін на «Параді перемоги» похвалив полководців, які двічі здали Москву ворогу