Безпрецедентні кроки: Meta (Facebook) в Європі блокуватиме акаунти російських медіа  

 
Віце-президент Meta (Facebook) Нік Клегг повідомив, що компанія прийняла рішення посилити санкції проти державних російських пропагандистських медіа. Клегг пояснив, що Meta отримала запити від ряду урядів ЄС щодо кроків, спрямованих проти російських державних медіа. 
 
Враховуючи виключний характер поточної ситуації, в Meta вирішили обмежувати доступ до сторінок RT та Sputnik на всій території Європи. 
 
В Telegram-каналі RT уже згадується про отримане попередження від Meta – компанія планує заблокувати Facebook-сторінки цього медіа на території Європи на російській, англійській та іспанській мовах.  
 
Окрім того, сервіс мікроблогінгу Twitter почав маркувати дописи, опубліковані в акаунтах російських державних медіа. Зараз при перегляді цих акаунтів відображається відмітка про те, що це «державне видання». 

twitter телеканал rt
 
Два дні тому YouTube повідомив, що закрив можливість монетизації ряду російських медіа, серед яких – канали RT.  
 
Ці кроки стали продовженням інших дій Meta (Facebook), серед яких – видалення великої кількості фейкових акаунтів та посилання боротьби з дезінформацією.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Блокування платформ та створення важливих проектів. Як український технологічний сектор долучається до захисту держави