Бій тривав 14 годин: як львівські десантники розбили псковських «голубих беретів» (відео)
Ілюстативне фото

Бійці 80-ї десантно-штурмової львівської бригади розбили на Донеччині підрозділ псковських десантників.

Про це повідомила пресслужба бригади.

Бій відбувся при спробі ворога перерізати стартегічно-важливу трасу на сході України (імовірно, мова йде про трасу Бахмут-Лисичанськ).

Близько другої ночі до позицій наших військових підійшла російська ДРГ, яку відігнали автоматним вогнем. Однак невдовзі у тому ж місці в атаку пішла ворожа піхота під прикриттям бронетехніки.

«От тут львівські десантники і влаштували їм «теплу зустріч». В ході того бою, який тривав до 14 годин дня, воїни ЗСУ з гранатомета NLAW підпалили російську БМД і, на загал, було знищено близько 50 чоловік особового складу 104-того, так званого, «гвардійського» десантно-штурмового полку 76-ої десантно-штурмової псковської дивізії, яку в збройних силах РФ вважають елітною», — розповіли бійці.

Псковські десантники у результаті відступили та залишили тіла вбитих. А при відступі їх накрила українська артилерія.

У 80-й бригаді особливо відзначили старшого лейтенанта Олександра Ч. та старшого солдата Олега Д., які під час бою отримали осколкові поранення, але відмовились від евакуації та вели вогонь, поки ворог не відступив.

 

Львівські десантники знищили броньовану техніку та до півсотні псковських десантників-окупантів Підрозділи 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ, продовжують успішно знищувати особовий склад та техніку російських окупантів. Так, нещодавно на Донеччині, під час спроби загарбників перерізати стратегічно важливу трасу, воїнами-десантниками було зірвано їх плани. Цей бій, розпочався, коли до українських позицій непомітно намагалась підібратись ворожа диверсійно-розвідувальна група. Наші хлопці вогнем з автоматичної стрілецької зброї, змусили їх відступити. Але, окупанти, не вгамувались, згодом підсилені бронетехнікою вони пішли в атаку. От тут Львівські десантники влаштували їм “теплу зустріч”. Спочатку українські воїни, влучним пострілом з гранатомету “NLAW” спалили вщент російську бойову машину десанту та взялися до знищення противника. Мужність та героїзм проявили наші воїни в ході запеклого бою, який тривав майже 14 годин. Наразі, старший лейтенант Олександр Ч. та старший солдат Олег Д, які отримавши осколкові поранення, відмовились від евакуації продовжуючи вести вогонь, поки ворог не відступив. Скоординованими діями артилерійських підрозділів 80 бригади, навздогін відступаючому противнику було нанесено ще й масований удар. Російський підрозділ, який входить до складу 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії (м.Псков) в результаті зустрічі з Львівськими десантниками в той день недорахував декілька броньованих машин та до півсотні особового складу. Смерть російським окупантам! Слава ДШВ! Слава Україні! Служба зв’язків з громадськістю 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ . #stoprussia #ДШВ #ЗСУ #Завжди_Перші #UkrainianAirAssaultForces #AirAssaultForces #WarInUkraine #RussianAggression #BattleOfUkrainianAirAssaultForces #AirAssaultForcesHeroes

Posted by Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України on Tuesday, June 7, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бійці ССО «Азов» показали, як знищують окупантів (відео)