Білий дім не вимагає від Києва реформи в обмін на військову допомогу — Голос Америки

Перелік пріоритетних реформ, який Україна отримала від Сполучених Штатів, не є умовою для подальшого отримання військової допомоги. Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на неназваного представника Ради національної безпеки США.

За його словами, цей документ — робоча версія списку пріоритетних реформ, яку передали для обговорення та відгуків. Також він назвав некоректною інформацією ЗМІ, що виконання цих побажань необхідне для отримання військової допомоги.

Які реформи закликають провести США

25 вересня Українська правда опублікувала лист з переліком реформ, які запропонували США. При цьому видання стверджувало, що їх проведення необхідне для продовження надання Україні військової допомоги.

В документі прописані зміни із бажаним терміном їх реалізації: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців. Вони стосуються функціонування Наглядових рад державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), силових відомств та судової гілки влади. Крім того, протягом року пропонується впровадити план «лібералізації тарифів на газ та електроенергію».

Наступного дня американське посольство у Києві повідиломо, що США запропонували перелік пріоритетних реформя для консультацій з українським урядом та ключовими партнерами «в рамках незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу».

Цей список, зокрема, мали розглянути 27 вересня на засіданні Координаційної платформи донорів України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Якщо ми не отримаємо допомоги, то програємо війну — Зеленський американським сенаторам