Білл Гейтс каже, що ми не готові до наступної пандемії
Getty Images

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс закликав «винести уроки» з ситуації, що склалася, й більш інтенсивно співпрацювати для боротьби з пандемією COVID-19.

Гейтс застеріг від легковажного ставлення до пандемії коронавірусу. Вона стала новим нормальним явищем, як і землетруси, торнадо або зміна клімату, заявив 65-річний бізнесмен в інтерв'ю німецькому виданню Süddeutsche Zeitung, опублікованому у середу, 27 січня.

Як повідомляє DW, Гейтс наголосив, що «ми не готові до наступної пандемії», котра, на його думку, може бути вдесятеро гіршою.

Засновник фонду Білла і Мелінди Гейтс закликав країни світу «винести уроки» з ситуації, що склалася, й більш інтенсивно співпрацювати для боротьби з пандемією. Повернення до нормального життя може зайняти «у кращому випадку цілий рік», вважає Гейтс.

Водночас він позитивно відгукнувся про науковий прогрес у розробці і виготовленні вакцини від коронавірусу. «Це диво: якби пандемія виникла п'ять років тому, то тоді б за такий короткий час вакцини б не було», — припустив Гейтс.

Благодійний фонд Білла Гейтса та його дружини Мелінди, виділив загалом близько $1,75 млрд на боротьбу з пандемією коронавірусу. Гроші з фонду пішли на підтримку деяких розробників вакцин, дослідження перспективних методів лікування тощо.

Як ми писали раніше, Гейтс вкотре потрапив до рейтингу найзаможніших мільярдерів світу.

Білл Гейтс інвестує у розробку вакцин від COVID. Він хоче стежити за нами та скоротити населення?