Білл Гейтс міг пожертвувати на кампанію Камали Гарріс $50 млн — NYT

Американський мільярдер і співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс міг пожертвувати $50 млн на передвиборчу кампанію віцепрезидента Камали Гарріс після тривалого утримання від політичних втручань.

Про це пише «New York Times», посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що ця пожертва мала залишитися таємницею, оскільки публічно Гейтс не висловлював підтримки Камалі Гарріс.

Одне з джерел видання зазначило, що Гейтс занепокоєний можливими наслідками другого президентства Дональда Трампа, особливо потенційним скороченням програм планування сім’ї та глобальної охорони здоров’я в разі його переобрання. Водночас мільярдер наголосив, що готовий співпрацювати з обома кандидатами.

Як пише «New York Times», у відповідь на запитання про фінансову підтримку кампанії Гарріс Гейтс лише підкреслив свою двопартійність і заявив, що «ці вибори особливі». Прямо про пожертву він не згадував.

«Я підтримую кандидатів, які демонструють чітку прихильність до покращення охорони здоров’я, зниження рівня бідності та боротьби зі зміною клімату як у США, так і в усьому світі. Я маю тривалу історію співпраці з лідерами різних політичних сил, але ці вибори є унікальними та мають безпрецедентне значення для американців і найбільш вразливих верств населення в усьому світі», — сказав Гейтс.

У 2019 році Гейтс зазначав, що не планує робити значних політичних пожертв, пояснюючи це небажанням використовувати свій вплив у політиці: «Іноді це здається спокусливим, і є інші люди, які так роблять, але я не хочу користуватися цим гігантським мегафоном».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як вибирають президента США: все про «хиткі штати» та «третього кандидата»