Білл Гейтс пішов з ради директорів Microsoft через роман із колегою — ЗМІ
Getty Images

У 2020-му рада директорів Microsoft Corp. попросила співзасновника компанії Білла Гейтса вийти з її складу через його роман з колегою.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.

Наприкінці 2019 року члени ради директорів найняли юридичну фірму, щоб провести розслідування. Незадовго до цього інженер Microsoft у листі повідомила, що протягом багатьох років мала сексуальні стосунки з Гейтсом.

Фотоісторія. Яким було подружнє життя Білла та Мелінди Гейтс

Внаслідок цього низка представників ради вирішили, що Гейтс більше не може очолювати Microsoft. Тобто бізнесмен пішов у відставку ще до завершення розслідування.

«У другій половині 2019 року Microsoft отримала повідомлення про те, що Білл Гейтс намагався встановити близький контакт зі співробітницею компанії у 2000 році», — говорить інсайдер видання.

За його словами, комітет ради директорів розглянув цю проблему завдяки ретельному розслідуванню юридичної фірми.

Водночас прессекретар Гейтса заявила, що роман 20-річної давнини «закінчився полюбовно». Представник засновника Microsoft говорить, що він просто вирішив більше часу приділяти благодійності. Саме таку позицію щодо виходу з ради оголосили зразу після цього рішення у 2020-му.

Напередодні засновник компанії Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда повідомили про розлучення після 27 років подружнього життя.

Мелінда Гейтс орендувала острів, аби із дітьми ховатися від уваги преси після розлучення