Біллі Геррінґтон замість Катерини ІІ: петиція про заміну пам'ятника в Одесі набрала підписи

Електронна петиція про заміну пам'ятника Катерині ІІ на монумент американському актору гей-порнофільмів Біллі Геррінґтону набрала 25 тисяч підписів. Тепер її зобов'язаний розглянути президент Володимир Зеленський.

Як свідчать дані сайту електронних петицій, необхідну кількість підписів вона набрала за 54 дні.

Її автор Олексій Матвеєв стверджує, що Катерина ІІ «є контроверсійною історичною постаттю, що своїми діями завдала великої шкоди Українській державності та культурі».

«Сам факт встановлення цього пам'ятника був страшною помилкою та кожен день його подальшого існування сигналізує про те що Одеса знаходиться у зоні російського культурного впливу. Настав час це змінити», — йдеться у петиції.

Натомість пропонується проєкт пам'ятнику Біллі Геррінґтону, який сидітиме за барною стійкою з пляшкою пива.

На думку автора, вибір такого варіанту покаже, що Одеса має свою культуру та почуття гумору і подасть чіткий сигнал про підтримку ЛГБТ-спільноти в Україні.

До плюсів цього проєкту автор відносить також наступні аргументи:

  • Це весело та смішно.
  • Усі студенти Одеських ВНЗ після отримання диплому зможуть випити пива з Біллі Геррінґтоном.
  • Постать Біллі Геррінґтон має великий культурний вплив в інтернеті та поява такого пам'ятника стане дуже популярним туристичним атракціоном.
  • Таємно.
  • Меми.

Хто такий Біллі Геррінґтон

Біллі Геррінґтон — американський актор, зірка гей-порнофільмів 1990-х — початку 2000-х. В 2008 році він заявив про завершення кар'єри.

Геррінґтон став героєм численних інтренет-мемів, спочатку у Японії, а потім по усьому світу, після того, як уривок одного з його відео «Тренування» був розміщений на Nico Nico Douga, японському файлообмінному сайті. Про нього були зроблені тисячі відеопародій, багато з яких використовують навмисно спотворені в плані звучання рядки з його фільмів.

Біллі Геррінґтон

Біллі Геррінґтон загинув у 2018 році в ДТП.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У центрі Переяслава знесли пам’ятник на честь «возз’єднання України з росією» (фото)