Білорусь може надати рф свою зброю та техніку для війни в Україні — Генштаб ЗСУ

Білорусь може надати росії своє озброєння та військову техніку для посилення угруповань для подальшого ведення війни в Україні

Про це на брифінгу заявив Олексій Громов, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

За його словами, під приводом навчань на базах зберігання озброєння та військової техніки в білорусі проводиться обслуговування і зняття цієї техніки зі зберігання.

«Враховуючи великі втрати агресора в озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання даної техніки на складах збройних сил Білорусі, не виключається, що наш сусід надасть озброєння і військову техніку зазначену для російського агресора. Дана техніка в подальшому може бути переміщена на донецький або Херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника», — сказав Громов.

Він також додав, що на території колишнього аеродрому «Зябровка» в Гомельскій області білорусь активно будує військову інфраструктуру. У Генштабі припускають, що там можуть розмістити чергову воєнну базу росіян.

Також Громов зазначив, що є загроза використання території та повітряного простору рб для ракетних обстрілів. Крім того, не виключають перекидання на диверсійно-розвідувальних груп противника для вчинення диверсії на шляхах логістичного забезпечення українських військ.

Але ймовірності масштабного наступу з території білорусі наразі немає. Аналогічну заяву напередодні зробив керівник української розвідки Кирило Буданов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білорусь розмістила на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків — Міноборони