Білорусь може отримати від МВФ майже $1 млрд підтримки на тлі пандемії коронавірусу
Unsplash

Незважаючи на санкції, Білорусь може отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) $1 млрд як стимул для економіки в час безпрецедентної кризи.

Для країни передбачили $910 млн зі спеціального пакету, фінансування з якого отримають понад 190 держав, повідомляє Bloomberg.

Джеррі Райс, речник фонду, зазначив, що у таких випадках, як з Білоруссю, МВФ керується позицією міжнародної спільноти, яка підтримує контакти з чинним урядом країни.

При цьому такі країни, як Венесуела та М'янма не можуть отримати кошти через недемократичні режими без широкого визнання.

Опоненти самопроголошеного президента Білорусі виступають проти надання грошей. Вони вважають, це дасть йому ресурси для нових репресій. Про це казала й Світлана Тихановська.

Деякі депутати з Палати представників США звернулися до фонду з проханням обмежити використання коштів режимом Лукашенка. 

Як ми писали раніше, МВФ розподілить $650 млрд між країнами-членами для покращення економічної ситуації у світі. З цих коштів Україна отримає понад $2,7 млрд безоплатно та без жодних додаткових умов.

Зеленський вважає, що Україна виконала усі зобов'язання, які дала Міжнародному валютному фонду