Білорусь надіслала ноту Україні через участь білорусів у марші до дня народження Бандери
УП

Білорусь надіслала ноту МЗС України. Там засудили участь білоруських опозиціонерів у ході на честь дня народження Бандери.

Про це повідомили на Facebook-сторінці посольства Білорусі.

«Посольством Білорусі в Україні направлено ​​ноту в МЗС України із засудженням масової участі активістів біглої білоруської екстремістської опозиції під символікою білоруських колабораціоністів і прислужників Третього Рейху в націоналістичному марші 1 січня 2022 року за мовчазного потурання влади України», — йдеться в заяві.

У посольстві вважають, що позиція України — антибілоруська і вимагають від Української Сторони «припинити спроби героїзувати злочини проти людяності».

«Безкарне вшанування ідейними спадкоємцями кривавих катів Хатині та тисяч інших білоруських міст та сіл своїх «героїв»-вбивць є нічим іншим як образою пам'яті наших предків, які загинули у смертному бою за свободу та незалежність білоруського народу», — зазначили у посольстві.

Напередодні смолоскипну ходу на честь Бандери засудили в Ізраїлі. Вони вимагають розслідування антисемітських проявів під час маршу.

У Києві проходить марш до дня народження Степана Бандери (фото, відео)