Білорусь закриє посольство в Канаді після заяв Трюдо про посадку літака та арешт Протасевича
Pixabay

Влада Білорусі заявила, що закриє своє посольство в Канаді після того, як прем’єр-міністр Джастін Трюдо різко висловився про примусову посадку літака Ryanair і арешт опозиційного блогера Романа Протасевича.

Білоруське посольство в Оттаві планує зачинити свої двері 1 вересня, а консульські служби припинять роботу з 10 липня. Посольство Білорусі закривається після 24 років роботи на території Канади, повідомляє «Радіо Свобода».

Напередодні прем’єр-міністр Канади назвав ситуацію з літаком і білоруським журналістом «обурливою, незаконною і абсолютно неприйнятною».

Також Трюдо зазначив, що влада Канади розгляне питання про розширення санкції проти режиму Лукашенка. Окрім цього, канадським авіакомпаніям рекомендували оминати повітряний простір Білорусі з міркувань безпеки.

Громадяни Білорусі, які мешкають у Канаді, після закриття посольства зможуть звертатися в Генеральне консульство Республіки Білорусь у місті Нью-Йорк (США).

Про закриття посольств у декількох країнах світу міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей повідомив ще у квітні цього року.

Посол розповів, як українцям повернутися з Білорусі після «закриття неба»