Білоруська опозиція готується до нової активної фази протестів
Світлана Тихановська

Офіс екскандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської, координаційна рада, народне антикризове управління, штаб експретендента на пост президента Валерія Цепкало та інші представники білоруської опозиції повідомили про підготовку до нової активної фази протестів.

Лідер опозиції заявила, що в результаті бездумних дій нелегітимного режиму Білорусь перетворилася на «чорну пляму» на карті світу.

Представники опозиції записали спільне відеозвернення, у якому стверджують, що режим знаходиться на грані тотальної ізоляції, а США, ЄС, Великобританія, Японія та інші країни роблять усе, щоб допомогти білорусам.

«Чекати більше нічого — терор потрібно зупинити раз і назавжди. Ми починаємо готуватися до нової активної фази протесту», — йдеться в опублікованому в середу повідомленні Телеграм-каналу Тихановської.

Батьки затриманого Романа Протасевича переконані, що до їхнього сина застосовували насильство

Згідно з опублікованою інформацією, опозиція зібралася на екстрену зустріч демократичних сил, де обговорила посилення міжнародного тиску і конкретні заходи у відповідь на дії Лукашенка, контакт з чиновниками в Білорусі і його розширення, нарощування структури партизанського руху в Білорусі, проєкт амністії і реабілітації учасників протестів.

У відеоповідомленні опозиції згадали також і ситуацію з літаком Ryanair, арешт Романа Протасевича та смерть білоруського активіста Вітольда Ашурка.

«Визнає провину». У мережі опублікували відео із дівчиною Протасевича