Білоруську спортсменку насильно вивозять з Олімпійських ігор через критику начальства
Getty Images

Білоруську спортсменку Христину Тімановську намагаються насильно вивезти з Олімпіади в Токіо. Напередодні легкоатлетка розкритикувала білоруське спортивне начальство.

Про це повідомляє фонд спортивної солідарності Білорусі в Telegram.

«Представники білоруської нацкоманди депортують легкоатлетку, їй терміново купили квиток на літак, тепер везуть з речами в аеропорт», — йдеться у повідомленні.

Це сталося через те, що спортсменка відмовилася бігти непрофільну дистанцію — естафету 4х400 метрів, на Олімпіаді в Токіо, оскільки її не попередили про це. 

Легкоатлетка досить емоційно відреагувала на цю новину і наголосила, що жоден з головних тренерів не спробував дізнатися про її стан, чи поговорити з нею раніше про це. 

«Я тільки що дізналася новину про те, що на Олімпіаді я буду бігти ще й третій вид — естафету 4 по 400 метрів. Виявляється, що наше керівництво все за нас вирішило», — заявила спортсменка.

Також вона висловила сподівання, що після цього її спортивна кар'єра не закінчиться.

В офіційній заяві про припинення участі в Іграх в Токіо-2020 Христини Тімановської, яку опублікував Національний олімпійський комітет Білорусі, сказано, що спортсменка припиняє участь у змаганнях через «емоційно-психологічний» стан.

Тімановска, яка 2 серпня повинна була стартувати в забігу на 200 метрів 2 серпня, попросила про допомогу Міжнародний олімпійський комітет. Вона зазначила, що на неї тиснули та намагаються вивезти з країни без її згоди.

Два спортсмени з Грузії мусили покинути Олімпіаду після прогулянки по Токіо