Більше половини українців хочуть, щоб влада посилила контроль над Telegram — опитування

Більше половини українців вважають, що Telegram в України потрібно обмежувати і контролювати, менше 10% виступають за повну заборону цієї мережі.

Опитування проведене 1–6 вересня 2024 року Київським міжнародним інститутом соціології.

«Ми ставили запитання про загальне ставлення до заборони Telegram в Україні. Наразі лише 9% українців одразу стверджують, що його треба повністю заборонити. Водночас лише 26% вважають, що його не варто жодним чином контролювати. Натомість більшість українців (54%) вважають, що не варто повністю забороняти, а треба запровадити певні обмеження і контроль — як-от блокування окремих каналів тощо», — йдеться в повідомленні.

Опитування провели методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) у всіх регіонах України (підконтрольна Уряду України територія) було опитано 1015 респондентів.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,3) не перевищувала 4,1% для показників, близьких до 50%, 3,5% для показників, близьких до 25%, 2,5% — для показників, близьких до 10%, 1,8% — для показників, близьких до 5%.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чи готові українці заради миру відмовитися від територій, НАТО та ЄС — опитування