Біля берегів Таїті дослідники виявили велетенський кораловий риф (відео)
Facebook / Alexis Rosenfeld

Морські дослідники виявили біля берегів Таїті трикілометровий кораловий риф на глибині 30 м.

Він є одним із найбільших рифів, знайдених на такій глибині, повідомляє ВВС.

Доктор Джуліан Барб’є з ЮНЕСКО зазначив, що таких екосистем, ймовірно, є набагато більше, просто людство про них не знає.

Алексис Розенфільд, французький підводний фотограф, розповів, що «було чарівно спостерігати за велетенськими рожевими коралами, які сягали так далеко, як бачить око».

Коралові рифи є тими екосистемами океану, яким загрожує найбільша небезпека: вони вразливі щодо температур, забруднення та змін хімічного складу води. На вивчення рифу біля берегів Таїті витратили близько 200 годин та виявили, що він не постраждав від змін клімату.

Професор Мюррей Робертс зазначив, що корали асоціюються з більш мілководними морями, але через підвищення температури океану зараз вони можуть частіше зустрічатися на глибині.

Вчені ще досліджуватимуть нововиявлений риф та біологічні види, які в ньому мешкають.

Раніше ООН повідомляла, що стан Великого Бар'єрного рифу погіршився настільки, що його необхідно внести до списку об'єктів Світової спадщини в небезпеці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Тихому океані вивергнувся підводний вулкан. Королівство Тонга накрило цунамі (відео)