Біля станції «Академік Вернадський» розпочався «пінгві-бум» (фото)

На антарктичному острові Галіндез, де розташована наукова станція «Академік Вернадський», почали масово вилуплюватися пінгвіни.

Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр.

Перше пінгвінятко у цьому сезоні знайшли біологиня Марта Дзиндра та сисадмін Володимир Хомко піл час традиційного моніторингу гнізд пінгвінів.

«Перевірили гнізда на мисі Пінгвін-поінт, де в листопаді виявили найперші яйця, але там було тихо. Потому вирушили на сусідній мис Піджн-поінт. Підійшли до гнізд, затихли — і тут почули зовсім тоненький голосок малечі, а відтак – побачили й горду матусю», — розповіла Дзиндра.

пінгвінятко академік вернадський

Найближчим часом біля станції очікується народження сотень субантарктичних пінгвінів — найпоширенішого виду на острові.

народження пінгвіна

Українські полярники зазначили, що поки готували допис у Facebook «почався справжній пінгві-бум: «малюки стали вилуплюватися з яєць в різних частинах острова, і в цей момент їх там уже до десятка».

пінгвіни академік вернадський

Перший місяць малі пінгвіни залишатимуться в гніздах, їх по черзі грітимуть, захищатимуть та годуватимуть батьки. Потому дитинчата почнуть об'єднуватися в ясла, щоб їхні батьки могли одночасно ходити за крилем в океан.

Також десь за місяць відбуватиметься процес линьки: сірий пушок пташенят змінюватиметься на звичне чорно-біле пір'я.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Станцію «Академік Вернадський» замело рекордною кількістю снігу (фото)