Біля Вовчанська загинув засновник батальйону ОУН Микола Коханівський

На Харківському напрямку біля Вовчанська загинув засновник добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський. Йому було 53 роки.

Першими про загибель Миколи Коханівського повідомили його дружина Катерина та дружина Степана Хмари Роксолана, пише Еспресо. Наразі їхні дописи у Facebook недоступні. 

«Він був найкращим з найкращих. Він був Другом, соратником, рідним із найрідніших... Загинув в окопі на передовій на Харківському напрямку, біля Вовчанська», — написала Роксолана Хмара. Вона зазначила, що тіло загиблого бійця поки що не забрали з-під обстрілів.

Про загибель Коханівського також написали журналіст Денис Казанський та екснардепи Ігор Мосійчук і Семен Семенченко.

На Facebook-сторінці Катерини Коханівської люди оприлююднюють дописи зі співчуттями та згадують загиблого військового.

Що відомо про Миколу Коханівського

Микола Коханівський народився 25 травня 1971 року.  Брав активну участь у націоналістичному русі, у Помаранчевій революції та Революції гідності.

У 2014 році на базі Першої Київської сотні ОУН ім. Євгена Коновальця розпочав формування боєздатного підрозділу для захисту України. Згодом на його основі постав «Добровольчий батальйон ОУН».

Також Коханівський заснував громадську організацію «Добровольчий Рух ОУН», організовував акції протесту проти російських банків в Україні. Під час однієї з акцій активісти закидали камінням будівлю «Сбербанку Росії» та «Альфа-банку» в Києві. У 2020 році по цій справі отримав два роки умовно.

З початком повномасштабної війни Коханівський знову долучився до Сил оборони.  У лютому 2022 року його батальйон обороняв Лютіж у Київській області, згодом брав участь у боях на Донеччині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США скасували заборону на передачу західної зброї «Азову» — WP