Біткоїн подорожчав до $52 тис. через «закон Сальвадора»
Pixabay

У понеділок, 6 вересня біткоїн продемонстрував значне зростання, піднявшись майже до $52 тис. Таким чином, криптовалюта досягла найвищого рівня з травня.

Про це повідомляє Bloomberg.

Користувачі платформ, зокрема Twitter і Reddit, обговорюють плани масової покупки біткоїнів на суму $30 у вівторок, 7 вересня, щоб відзначити набуття чинності "закону Сальвадора» про біткоїни. Він, зокрема, передбачає те, що криптовалюта стане законним платіжним засобом.

Потенційна скоординована цінова атака перегукується з попередніми онлайн-кампаніями, націленими на акції, такі як GameStop Corp.

Сальвадор розпочав встановлення банкоматів Bitcoin, щоб громадяни могли конвертувати токени в долари США, а уряд створив фонд у розмірі $150 млн для підтримки конвертації біткоїнів у долари.

Сальвадорці зможуть завантажити цифровий гаманець уряду, ввести свій ідентифікаційний номер і отримати $30 у біткоїнах, повідомив минулого місяця Алехандро Селайя, міністр фінансів.

За словами Віджая Айяра, глави Азіатсько-Тихоокеанського регіону криптобіржі Luno в Сінгапурі, користувачам буде непросто скоординувати і реалізувати такий план.

«Сказати щось і насправді зробити це — дуже різні речі», — підкреслив він.

У середині квітня біткоїн піднявся до максимального рівня в $65 тис, після чого впав нижче $30 тис.

Україна увійшла в топ-10 країн, які найбільше заробили на біткоїнах у 2020 році