BlaBlaCar купує українську автобусну компанію Octobus

Платформа автодорожніх поїздок BlaBlaCar залучила $115 млн фінансування при оцінці в $2 млрд. У рамках раунду BlaBlaCar повідомила про придбання української компанії Octobus — хмарної платформи, за допомогою якої автобусні перевізники можуть атоматизувати свої бізнес-процеси.

Про це повідомила пресслужба BlaBlaCar.

В компанії зазначили, що придбання Octobus дозволить ефективно розвивати автобусні перевезення, прискорити цифровізацію цього ринку в Україні і масштабувати його в країни, де присутня BlaBlaCar.

Ця угода розширить можливості BlaBlaCar. У сервісу автобусних перевезень, який планує запустити компанія, з'явиться сайт, мобільний додаток для онлайн-продажів, call-центр для продажів телефоном, а також мобільний додаток для водіїв і персоналу.

«Разом з сильною і талановитою командою Octobus, ми запропонуємо перевізникам технологію, за допомогою якої вони зможуть забезпечити оптимальну онлайн присутність, оптимізувати свої бізнес-процеси, зосередившись на ключових завданнях свого бізнесу, якість надаваних послуг для пасажирів і, як наслідок, підвищенню продажів», підкреслив гендиректор BlaBlaCar в Україні Олексій Лазоренко.

Також партнери BlaBlaCar зможуть користуватися сервісом безкоштовно.

Світовий банк у травні розгляне проєкти в Україні щодо освіти та столичного транспорту