Благодійники покриють частину фінансової допомоги Великої Британії бідним країнам
Pixabay

Благодійники, включаючи Фонд Білла та Мелінди Гейтс, компенсують $130 млн витрат на проєкти, фінансування яких скоротила влада Великобританії.

Через дефіцит коштів на допомогу бідним країнам, багато людей опинилися під загрозою, повідомляє The Guardian.

Благодійники оплатять частину цих витрат. Більшість з них стосуються лікування людей в третіх країнах світу. Якщо це не фінасувати, клініки закриваються, а ліки викидають.

Джастін Уелбі, єпископ Кентерберійський, заявив, що все ще сподівається на повернення допомоги від влади. «Ці хвороби викликають неймовірні страждання та смерті, які можна повністю попередити», — сказав він.

Великобританія вже витрачала на іноземну допомогу пропорційно менше, ніж Німеччина, яка віддає на це 0,73% свого національного доходу. Тепер країна опустилася нижче від Франції, яка витрачає 0,53%.

У минулому місяці стало відомо, що через брак фінансування 70 тис. людей опинилися без медичної допомоги і 100 тис. — без води в поселенні біженців у Бангладеш.

У квітні Фонд народонаселення ООН заявив, що гроші, яких не вистачило, могли попередити 250 тис. дитячих і материнських смертей, 14,6 млн незапланованих вагітностей та 4,3 млн небезпечних абортів.

Колишня дружина Джеффа Безоса пожертвувала $2,7 млрд на благодійність