Благословив приєднання Луганська до рф: СБУ оголосила заочну підозру митрополиту УПЦ МП

Служба безпеки зібрала доказову базу на підсанкційного митрополита Луганської єпархії УПЦ МП Василя Поворознюка, який співпрацює з агресором.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, у вересні 2022 року клірик відвідав кремль та взяв участь у церемонії «приєднання» окупованих українських територій до складу рф. Там Поворознюк підтримав росію та захоплення частини України.

Також у травні 2022-го він був на засіданні «круглого столу», який проводили у Луганську під керівництвом гауляйтера Пасічника. Тоді священнослужитель разом з радником Кадирова підтримав ухвалення «резолюції», де поширювали фейки про ЗСУ та ситуацію на фронті.

Крім того, у інтерв’ю для російських пропагандистських каналів він героїзував загарбників та закликав до подальшого продовження війни.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Поворознюку про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Раніше за поданням СБУ РНБО застосувала до нього санкції.

Наразі священнослужитель переховується від правосуддя на окупованій Луганщині. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала ексчиновницю з Херсона, яка віддала парк «швидких» для депортації українських дітей