Блінкен попередив законодавців про можливе вторгнення Азербайджану до Вірменії — ЗМІ
AZ TV

Держсекретар США Ентоні Блінкен минулого тижня попередив невелику групу законодавців, що Азербайджан незабаром може вторгнутися до Вірменії. Про це пише Politico з посиланням на слова двох людей, знайомих з ситуацією.

Видання нагадує, що раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв акликав Вірменію відкрити «Зангезурский коридор» уздовж свого південного кордону, який з’єднав би основну частину Азербайджану з ексклавом, який межує з Туреччиною та Іраном. Ще у 2021 році він грозив вирішити це питання «силою».

За даними джерел, під час розмови 3 жовтня законодавці наполягали на застосуванні Держдепартаментом  можливих заходів проти Алієва у відповідь на вторгнення його країни до Карабаху у вересні.

Блінкен відповів, що Держдепартамент шукає шляхи притягнення Азербайджану до відповідальності і не планує продовжувати надавати військову допомогу Баку.

Водночас у розмові із законодавцями-демократами Блінкен висловив упевненість щодо поточних дипломатичних переговорів між Вірменією та Азербайджаном.

У своїй заяві Державний департамент відмовився коментувати розмову, яка відбулася телефоном, однак підкреслив прихильність департаменту «суверенітету та територіальній цілісності Вірменії» та вирішенню конфлікту шляхом «прямих переговорів».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Конфлікт у Нагірному Карабасі: з чого все почалося