Гірники чотирьох шахт та Криворізького залізорудного комбінату страйкують під землею

393 працівників Криворізького залізорудного комбінату долучилися до підземного протесту за затримки з виплатою заробітної плати. Про це повідомив нардеп від «Батьківщини», голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Наразі паралізована робота чотирьох вугільних шахт, серед них — «Гвардійська», «Тернівська», «Батьківщина» та «Жовтнева». За словами Волинця, гірники протестуватимуть доти, доки перемовини не набудуть конкретики з боку адміністрації.

 

Гірники шахти «Жовтнева» записали відеозвернення прямо з шахти.

 

‼️Гірники шахти «Жовтнева», шосту добу залишаючись в надлюдських умовах, дякують за підтримку тим, хто підтримав їх протест під землею та на поверхні.

Posted by Михайло Волинець on Tuesday, September 8, 2020

Прем'єр Денис Шмигаль вже заявив, що уряд готовий виступити медіатором між бастуючими працівниками та керівництвом шахт. "Оскільки шахти  перебувають у приватній власності, то держава готова допомогти у медіації для розв’язання напруженості на цьому підприємстві", — зазначив чиновник.

Криворізький залізорудний комбінат — найбільше підприємство України, яке займається видобутком залізорудної сировини підземним способом. Потужність підприємства становить 6 млн т руди. КЗРК через кіпрську офшорну компанію належить Рінату Ахметову, Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.