Блогер з рф, який писав про втрати окупантів під Авдіївкою, міг вчинити самогубство
Сухопутні війська ЗСУ

Друзі російського блогера Андрія Морозова, який розкрив ймовірні втрати окупантів при захопленні Авдіївки, повідомили про його самогубство.

Зокрема це підтвердили автори таких пропагандистських каналів, як «ПриZрак Новоросии», «Солдатская правда» і «Zаписки Vетерана».

Морозов заявляв, що окупанти могли втратити під Авдіївкою 16 тис. військових убитими, що майже збігається з даними українських сил. Згодом він повідомив, що його змусили видалити цю інформацію.

«Товаришу полковнику, за вашим наказом мене змусили видалити пост із мого телеграм-каналу... А Вас змусило віддати цей наказ Ваше командування, спираючись на стару добру армійську колективну відповідальність. Не видалить — не дамо постачання. Снарядів. Коптерів. Нових танків і БМП. А його, Ваше командування, змусили це зробити політичні повії на чолі з Володимиром Соловйовим, які ссуть самі приїхати і натиснути на курок. Що ж, я зроблю це сам. Сам розстріляю себе, якщо ніхто не наважиться взяти на себе цю дріб'язкову справу», — написав Морозов в одному з останніх дописів, в яких натякає на самогубство.

Блогер з 2014 року служив у лавах терористів на сході України. Він регулярно скаржився на високі втрати, некомпетентність начальства та інші недоліки російської армії. Це призводило конфліктів із керівництвом, після одного з яких він вирушив на передову в 2023 році.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

РосЗМІ: у Лисичанську ліквідували «міністра надзвичайних ситуацій» Потелещенка