Блокують через прізвище. Російський тренер Дмитро Хохлов подав до суду на Facebook 
Динамо

Дмитро Хохлов, тренер російської футбольної команди «Ротор», подав до суду на Facebook через блокування його прізвища. Модератори трактують його як зневажливу назву українців.

«Мені багато людей телефонували та казали, що при будь-якій згадці блокується прізвище. А вони потрапляють в бан на тиждень», — розповів Хохлов виданню «Октагон».

Тренер звернувся до одного із московських судів та вимагає припинити блокування і виплатити моральну компенсацію.

Дмитро Хохлов є досить відомим футболістом. З 1996 року нинішній тренер грав у складі національної збірної Росії. За 10 років він провів у формі головної команди країни 54 матчі, забивши шість голів.

Хохлов також відомий тим, що перед матчем України з Росією у 1999 році газета «Радянський спорт» випустила номер із його прізвищем на першій шпальті. 

Заголовок статті звучав так: «Бей, Хохлов, держи, Хлестов, не пропускай, Филимонов, спасай Россию!». Однак великими буквами виділили лише слова  «Бей, Хохлов, спасай Россию!».

У своїй біді Хохлов не один. Так, раніше Facebook блокував американку Isis Anchalee (ім'я збігається з абревіатурою ІДІЛ). А навесні банили сторінку французького міста Bitche — і Facebook офіційно попросив пробачення в мера.

Чи варто українцям сподіватися на легалізацію володіння двома паспортами?