Bloomberg: Туреччина подала заявку в БРІКС

Туреччина офіційно подала заявку на вступ до групи країн БРІКС, що об'єднує ринки, які розвиваються, бо прагне посилити свій глобальний вплив і налагодити нові зв’язки за межами своїх традиційних західних союзників.

Про це пише Bloomberg.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган, пояснив, що прагнення долучитися до цієї організації пов’язане із бажанням «посилити свій глобальний вплив і налагодити нові зв'язки за межами своїх традиційних західних союзників».

Туреччина вважає, що вступ до БРІКС може допомогти країні поліпшити економічне співробітництво з росією і Китаєм і стати торговим каналом між ЄС і Азією. Вона хоче стати хабом для експорту газу з росії та Центральної Азії.

Видання також стверджує, що Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС кілька місяців тому через розчарування у відсутності прогресу в 25-річній спробі приєднатися до Європейського Союзу.

Хто входить до БРІКС

БРІКС є міжурядовою організацією, яка була створена ще у 2006 році. До якої входять Бразилія, росія, Індія, Китай, ПАР, Єгипет, Ефіопія, Ефіопія, Іран та Об'єднані Арабські Емірати.

Країни БРІКС вважаються головним геополітичним суперником «Великої сімки»: США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Азербайджан заявив, що подав заявку на вступ до БРІКС