Боєприпаси з Індії надходять в Україну попри протести росії — Reuters

Європейські країни вже понад рік постачають в Україну артилерійські снаряди від індійських виробників зброї. Індія, у свою чергу, не втручається у цю торгівлю і не припиняє її.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на 11 індійських та європейських урядовців, представників оборонної промисловості, а також на митні дані.

Хоча індійські правила експорту зброї передбачають, що її може використовувати лише заявлений покупець, Індія не вжила жодних заходів для обмеження поставок до Європи. Незважаючи на те, що москва щонайменше двічі обговорювала це питання з Нью-Делі, зокрема під час зустрічі міністра закордонних справ рф сергія лаврова з його індійським колегою, зупинити постачання не вдалося.

Індія постачає Україні боєприпаси через країни Європи, зокрема Італію та Чехію, які відіграють ключову роль у ініціативі з постачання артилерійських снарядів. Крім того, компоненти для боєприпасів експортуються до Іспанії та Словенії, що забезпечує стабільний ланцюг постачання для України.

Поставки боєприпасів калібрів 155 мм, 120 мм та 125 мм дають Індії можливість розвивати власний сектор експорту зброї та демонструвати свою незалежність у конфлікті між росією та Україною, зазначає Reuters.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У США затримали росіянина, який з 2022 року незаконно постачав у рф компоненти для дронів