Бої на Луганщині: ЗСУ знищили російські понтони біля Білогорівки (фото, карта)
Розбитий понтон росіян / InformNapalm

Українські військові знищили понтонні переправи росіян через Сіверський Донець в районі села Білогорівка, через які вони перекидали війська з метою перерізати трасу Лисичанськ-Бахмут.

Про це повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

«Зараз залишається складна ситуація, особливо в районі Білогорівки, там, де намагався ворог створити міцну переправу і перекидати вже техніку і особовий склад на наш бік. Частково він мав успіх, але зараз усі понтонні переправи знищені, вся техніка так само знищена і залишки особового складу частково знищені, частково втекли і вже вплав переправлялись на іншу сторону», — розповів Гайдай.

За його даними, в районі Білогорівки наразі залишається близько 80 окупантів, зачистку яких продовжують українські військові.

Фотографії однієї із знищених понтонних переправ росіян через Сіверський Донець (без вказання їх точного місцезнаходження) показав ресурс InformNapalm.

Спочатку наші військові підбили на тимчасовому мосту танк, а потім — ще один танк чи БМП, який з’їхав з понтону та впав у річку. Також було знищено буксирно-моторний катер БМК-МТ.

Підбитий танк на понтоні

Після цього росіяни відступили, але невдовзі надіслали військовий евакуатор БРЭМ-1, який мав витягнути танк. Але натомість українські військові підбили і цю машину і під її вагою затонула одна секція понтону.

Розбитий понтон

Розповідаючи про ситуацію на Луганщині, Гайдай повідомив, що запеклі бої ведуться у районі населених пунктів Золоте-3, Золоте-4 та Катеринівка на північний захід від Попасної, яку росіяни захопили 8 травня.

Гайдай підкреслив, що наразі мета росіян — перерізати трасу Бахмут-Лисичанськ, якою відбувається доставка гуманітарних вантажів та постачання гарнізону Сєвєродонецька та Лисичанська.

карта бойових дій на луганщині 10.05.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 10 травня