Борис Джонсон відвідав Україну: його помітили у Бучі та Бородянці (фото, відео)

Сьогодні, 22 січня, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибув в Україну. Він планує зустрітися із президентом Зеленським.

Про це пише The Telegraph.

Джонсона помітили у Бучі та Бородянці на Київщині. Він відвідав місця, де окупанти скоїли військові злочини під час наступу на Київ у 2022-му. На відео у соцмережах показали, як британський політик зʼявився біля церкви у Бучі в супроводі правоохоронців.

В ефірі національного телемарафону повідомили, що Джонсон оглянув руїни, які залишили росіяни після окупації. Також він цікавився тим, скільки людей загинуло у містах через бойові дії та яка кількість повернулася в свої домівки після деокупації.

Джерела видання в Києві повідомили, візит не оголосили заздалегідь, він не був організований через посольство Великої Британії. Планується, що сьогодні Джонсон має зустрітися із Зеленським перед від’їздом з України.

 

В «Укрзалізниці» підтвердили візит британського експрем’єра та розповіли, що сьогодні вчетверте доставили його до Києва.

«Сьогодні вже вчетверте наші вагони доставили пана Джонсона до Києва, який дорогою запевнив, що не мав сумнівів у перемозі України ще до того, як це стало загальноєвропейським мейнстрімом, а британці зараз роблять усе можливе, щоб «леопарди» все ж таки оселилися в українських степах», — йдеться в повідомленні.

Раніше The Guardian повідомляло, що експрем’єр Британії планує приїхати в Україну. Українські джерела видання розповіли, що Володимир Зеленський та Джонсон вважають один одного «друзями».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Борис Джонсон отримав звання почесного громадянина Києва