Боррель і Блінкен обговорили нарощення російських військ на кордонах України

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель розмовляв із держсекретарем США Ентоні Блінкеном про російські війська на кордонах України.

Про це повідомляє Європейська зовнішньополітична служба.

«Високий представник (ЄС із закордонних справ — Прим. ред.) і заступник голови (Єврокомісії — Прим. ред.) Боррель і держсекретар США Блінкен обговорили останні події в Україні та висловили глибоку стурбованість з приводу тривалого великого нарощування російських збройних сил на кордонах України та в незаконно окупованому Криму», — пише інституція.

Посадовці також говорили про спільну роботу зі стабілізації Афганістану і обмінялися думками про тривалу кризу в Ефіопії. Ще однією темою для розмови став Іран і дискусії про втілення Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми.

Боррель і Блінкен домовилися й надалі співпрацювати.

Кулеба та Блінкен зустрілися — Держдеп  

У Брюсселі зустрілися міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та держсекретар США Ентоні Блінкен. Вони обговорили російську агресію й важливість проведення реформ та боротьбу з корупцією.

Держдеп пише на сайті: «Блінкен підтвердив незмінну підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України в умовах триваючої російської агресії. Держсекретар також висловив занепокоєння у зв’язку з умисними діями Росії, спрямованими на ескалацію напруженості з Україною».

Блінкен та Кулеба обговорили важливість верховенства права та економічних реформ, аби зміцнити українські інституції. Розмова була і про підтримку боротьби з корупцією, а також прагнення України до євроатлантичної інтеграції.

Раніше Кулеба заявив, що вирушає до Брюсселя говорити з партнерами по НАТО про можливу практичну підтримку України, якщо буде загострення російської агресії.

Байден зателефонував Путіну і закликав «знизити напруженість» на кордоні з Україною