Бразилія продасть Україні 300 тис. снарядів для німецьких зенітних танків Gepard — ЗМІ

Бразилія погодилася продати Україні 300 тис. снарядів для німецьких зенітних самохідних установок Gepard.

Про це пише німецька редакція Business Insider з посиланням на джерела в урядових колах.

Раніше німецькі ЗМІ писали, що на складах виробника зенітних танків — компанії Kraus-Maffei Wegmann, яка виготовляє зенітні танки, у наявності є лише 23 тис. снарядів. Проте при скорострільності в 1100 пострілів на хвилину цих запасів не вистачило б надовго.

Напередодні Андрій Мельник, посол України в Німеччині, в ефірі одного з місцевих телеканалів також наголосив на цій проблемі.

«Якщо міністерство оборони Німеччини не закупить боєприпаси найближчими днями, Україні, ймовірно, доведеться відмовитися від цієї пропозиції Німеччини», — зазначив дипломат.

Проте, як пише Business Insider, Міноборони України змогло самостійно домовитися з Бразилією про постачання необхідних боєприпасів.

За даними видання, Київ звернувся з такою ж пропозицією до Катару та Йорданії, але поки невідомо, яку вони надали відповідь.

Нагадаємо, німецький уряд погодив продаж Україні 50-ти самохідних зенітних установок Gepard.

На башті зенітного танку, яка може обертатися на 360 градусів, встановлені дві 35 мм гармати та два радари — пошуковий та відстежувальний.

Кожна з гармат має швидкострільність 550 пострілів на хвилину. Ефективна дальність ураження — 5500 м. Боєкомплект — 640 снарядів для ураження повітряних цілей та 40 бронебійних снарядів для стрільби по наземних цілях.