Брехливий наклеп: в Угорщині відповіли Данілову на звинувачення у зв'язках з путіним

В Угорщині відреагували на заяву секретаря РНБО Олексія Данілова про те, що путін попередив Будапешт про плани вторгнення в Україну.

Речник угорського прем'єра Золтан Ковач зарахував це твердження до «фейкових новин» та пов'язав його появу з небажанням поставляти зброю Україні.

«Відповідь на фейкові новини: 3 квітня угорці вирішили, що Угорщина не постачатиме зброю в Україну. Хоча ми розуміємо, що Україна не вітає наше рішення, поширення фейкових новин та вигадування брехні не змінить нашої позиції», — написав Ковач у Twitter.

Посольство Угорщини в Україні у свою чергу наголосило, що заяви Данілова містять «звинувачення, які є неправдивими та необґрунтованими, а також розпалюють ненависть проти угорського народу та Угорщини в українській громадській думці, яка потерпає від війни».

«Ми найрішучіше відкидаємо і засуджуємо брехливі наклепи, які пролунали проти Угорщини, а також наміри, які стоять за ними», — заявили у посольстві.

Дипломатичне представництво також закликало Данілова відкликати свої заяви та очікує пояснень від керівництва України щодо «формування двосторонніх і добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські військові кажуть, що війна запланована до вересня — розвідка