Brexit, привіт! Нідерландські митники відібрали бутерброди у водіїв з Британії
Pixabay

Нідерландські митники конфіскували бутерброди з шинкою у водіїв автомобілів і вантажівок на поромному терміналі Хук-оф-Холланд. Вони прибули до Нідерландів на поромі зі Сполученого Королівства. Прикордонники відібрали їжу у водіїв відповідно до нових правил. Вони набули чинності після Brexit.

Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на сюжет нідерландського телеканалу.

Митники зазначили, що після Brexit «більше не дозволяється ввозити до Європи певні продукти, такі як м'ясо, фрукти, овочі, рибу тощо».

Один з водіїв запитав прикордонника, чи може він віддати м'ясо і залишити тільки хліб. На це йому відповіли так: «Ні, все буде конфісковано. Ласкаво просимо в Brexit, сер, мені дуже шкода».

Довідка

1 січня 2021 року відповідна заборона набула чинності. Тепер мандрівники повинні «використовувати, споживати або утилізувати» заборонені продукти на кордоні або до кордону, наголосили у Британському департаменті навколишнього середовища, продовольства і сільських районів (Defra).

«З 1 січня 2021 року ви не зможете ввозити POAO (продукти тваринного походження), які, наприклад, містять м'ясо або молочні продукти (наприклад, сендвіч з шинкою і сиром), в ЄС», — йдеться у повідомленні.

Напередодні у Єврокомісії пояснили, м'ясо і молочні продукти можуть містити патогени, що викликають хвороби тварин, такі як ящур або чума свиней. Саме тому ввозити відповідні товари й заборонили. 

Рибалок не спитали. Шотландські націоналісти вимагають від Британії мільярдної компенсації за Brexit