Британія викрила спроби кібервтручання росії у політику та процеси країни
Unsplash

В уряді Великої Британії заявили, що викрили російські спроби кібервтручання у політику та демократичні процеси країни.

Як зазначили в уряді, за цими діями стоїть ФСБ та підконтрольна їй хакерська група Star Blizzard. До числа її цілей входять політики, держслужбовці, журналісти та громадські організації. МЗС Британії ввело санкції проти людей, причетних до цієї діяльності, та викликало посла рф.

Деякі кібероперації росіян призвели до витоку документів, але суттєвої шкоди це не завдало. Однак група Star Blizzard була також причетна до цілеспрямованого фішингу щодо кількох парламентарів, викрадення деяких документів Британії та США, які оприлюднили напередодні виборів у 2019 році, та атаки на британський Інститут державного управління.

Після розслідування Британія 7 грудня 2023 року ввела санкції проти двох членів Star Blizzard, а саме — Руслана Перетятко та Андрія Коринця.

Викрита британцями діяльінсть є частиною більш широкої російської мережі, яку спецслужби рф запроваджують по всьому світу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українські розвідники провели кібероперацію проти «Росавіації»: що відомо