Британська розвідка допускає, що коронавірус має штучне походження — ЗМІ
Pixabay

Британські спецагенти допускають, що пандемія коронавірусу почалася саме з витоку коронавірусу з китайської дослідницької лабораторії.

Про це повідомляє The Sunday Times.

Розвідслужби Великої Британії переглянули версію походження COVID-19.

Спочатку лабораторне походження вірусу вважали малоймовірним. Зараз же витік з уханьскої лабораторії розглядають як правоподібний.

У центрі уваги західних спецслужб знаходиться Уханьський інститут вірусології. У спецагентів з'явилася нова інформація про трьох дослідників, які працювали там, і захворіли вірусом у важкій формі в листопаді 2019 року.

Розвідка США також звернула увагу на китайських вчених, що працювали в лабораторії з вивчення коронавірусів та інших патогенів. У листопаді 2019 року вони звернулися до лікарів із симптомами, які були схожі як на ознаки COVID-19, таки і на звичайну ГРВІ.

Наразі Великобританія розслідує можливий витік коронавірусу з цієї лабораторії, яка за запевненнями Пекіна точно не була джерелом вірусу.

ЗМІ припускає, що китайських вчених примусили мовчати про те, що трапилося, коли вони хотіли привернути увагу до ймовірного витоку вірусу з лабораторії.

Вакцина проти коронавірусу зробила мільярдерами принаймні дев'ять людей