Британська розвідка назвала причину тактичних успіхів окупантів на Донбасі

Поєднання авіаційних та артилерійських ударів дозволило російських військам досягти тактичні успіхи на Донбасі протягом останніх тижнів. Про це йдеться у черговому огляді британської розвідки.

В Міноборони Великої Британії відзначили, що у перші дні вторгнення росія не змогла подавити українські стратегічні системи протиповітряної оборони. Внаслідок цього авіація не змогла надати повітряну підтримку наземним силам, що сприяло провалу наступу на Київ.

Після цього повітряна активність рф зосередилася на ударах крилатими ракетами з метою перешкодити переміщенню українських підкріплень і припасів. Однак ця тактика не мала суттєвого впливу на війну, а російські запаси високоточних керованих ракети, імовірно, сильно вичерпалися.

«З переміщенням оперативного фокусу на Донбас, Росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь. Спільне застосування авіаційних і артилерійських ударів стало ключовим фактором останніх тактичних успіхів Росії в регіоні», — йдеться в огляді.

При цьому в Міноборони Британії наголошують, що масове використання некерованих боєприпасів призвело до повсюдного руйнування населених пунктів на Донбасі і майже напевно спричинило значні жертви серед мирного населення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія не досягла своїх стратегічних цілей в Україні за 100 днів війни — розвідка Британії