Британська розвідка розповіла, як вплине на оборону відступ від Лисичанська

Після захоплення значної частини Луганщини рф продовжить знищувати міста з артилерії, щоб захопити і Донеччину.

Про це йдеться у зведенні розвідки Міноборони Британії у Twitter.

Відносно швидке захоплення Лисичанська рф поширює її контроль практично на всю територію Луганської області, дозволяючи їй стверджувати про значний прогрес у досягненні політичної мети.

«На відміну від попередніх етапів війни, росія досягла достатньо ефективної координації між принаймні двома угрупованнями сил: центральним, яке, ймовірно, очолив генерал-полковник Олександр Лапін та південним, ймовірно, під керівництвом нещодавно призначеного генерала Сергія Суровікіна", — йдеться в повідомленні.

Там зазначають, що українські захисники відійшли від Лисичанська згідно з планом. ЗСУ утримували Сєверодонецьк та Лисичанськ з виступу, який росіяни могли обстрілювати з трьох сторін.

Тому, українські захисники тепер відступили на лінію, що більш придатна для оборони.

«Битва за Донбас характеризується повільними темпами просування та масованим застосуванням росією артилерії, якою зрівнюються із землею міста. Бойові дії в Донецькій області майже напевно триватимуть у такому ключі», — додає розвідка.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мер Слов’янська закликав жителів евакуюватися, місто стало прифронтовим