Британські винищувачі перехопили російські літаки Ту-142 над Північним морем
UK Ministry of Defence

Великобританії спрямувала винищувачі Typhoon на перехоплення російських військових літаків, які виконували політ над Північним морем поблизу Шотландії, повідомляє командування Королівських військово-повітряних сил.

Влада королівства зафіксувала два російські літаки Tу-142, які перебували в міжнародному повітряному просторі поблизу повітряного кордону Великої Британії.

Королівські ВПС опублікували фото одного з перехоплених літаків ВМФ РФ з бортовим номером RF-34057.

«Було перехоплено два російських літаки Ту-142 Bear F», — наголошується в повідомленні.

Щоб протистояти цій провокаційній діяльності та знизити ризики, пов'язані з польотами російських військових літаків у цьому жвавому районі міжнародного повітряного простору, «Тайфуни» ВПС Великої Британії уважно стежили за діями російських військових літаків

Разом з винищувачами Велика Британія підняла повітряний танкер Voyager, здатний дозаправляти літаки в польоті. Відстежити російські літаки королівським ВПС допомагали союзники по НАТО, німецькі диспетчери.

Британська сторона зазначила, що військові літаки РФ можуть заважати руху решти повітряного транспорту в завантаженому просторі над Північним морем. Як вказали ВПС, російські пілоти часто залишають поза передачею інформацію про свої маршрути, місцезнаходження та висоту польоту, не виходять на зв’язок з британськими диспетчерами.

Британці зазначили, що інші країни-члени НАТО також піднімали в повітря винищувачі сил швидкого реагування для взаємодії в стеженні за російськими військовими літаками.

Євросоюз продовжить санкції проти Росії на пів року