Британський фест Glastonbury прийме цього року до 50 тис. глядачів замість 200 тис.
Czampal

Організатори масштабного британського фестивалю Glastonbury сказали, що подали заявку до ради міста Мендіпа про дозвіл на проведення дводенного заходу у вересні. Вони просять дозволу на концерт живої музики та продаж алкоголю з 14:00 до 23:00 на «єдиному заході» протягом п’ятниці та суботи, повідомляє NME.

Фест відбудеться вперше за два роки через перерву, зумовлену пандемією.

Організатор фестивалю Емілі Івіс повідомила, що концерт пройде лише на основній території Worthy Farm, де зазвичай розташована сцена під назвою Pyramid Stage. Максимальна місткість майбутньої події — 49,999 людей. Про музикантів-учасників поки що нічого не відомо.

Це не буде повноцінним фестивалем Glastonbury, куди щороку з’їжджалося понад 200 тис. людей. І цього разу не буде кемпінгів. Проте навіть сам факт планування такої масштабної події на цей фестивальний сезон показує, що карантин послаблюється.

У травні організатори фесту проводять спеціальну пряму трансляцію під назвою Live At Worthy Farm. Coldplay, Деймон Олбарн, Вольф Аліса та Хаїм готові зіграти концерт 22 травня, Організатори пояснють, що п'ятигодинна подія «буде схожа на фестиваль, але без відвідувачів».

Український фестивальний сезон таки відбудеться

Тим часом українські організатори оприлюднили два обнадійливих анонси фестивалів, запланованих на літо.

Atlas Weekend оголосив перших артистів, які виступлять на Friends Edition. Це новий формат події, яка пройде з 5 по 11 липня 2021. На фестивалі виступатимуть Fatboy Slim, The Hardkiss, Brainstorm, Бумбокс, Ляпис-98 та Порнофильмы. Квитки будуть у продажі з понеділка.

Respublica Fest теж не збирається здаватися та оголосив дати фестивалю: подія відбудеться 27-29 серпня у Старій Фортеці Кам’янець-Подільського. Згодом оголосять розклад події, а поки тривають відбори молодих музикантів на фестиваль.

Live Nation заявляє про підвищення попиту на живі події

Промоутери Live Nation опублікували звіт за перший квартал 2021 року. Судячи з нього, прибутки компанії зросли на 34,2% у порівнянні з четвертим кварталом 2020.

Гендиректор промоутерської компанії, Майкл Рапіно, заявляє, що це результати пандемічного «значного відкладеного попиту» .

Компанія сподівається на літнє відновлення концертів. Квитки на заплановані фестивалі у Великобританії та США продаються в рекордні терміни при повній завантаженості. Наступний рік теж виглядає обнадійливо через значну кількість перенесених турів.

Звісно, це далеко не допандемічні об’єми. Проте Live Nation збираються вийти на рівень четвертого кварталу 2019 року вже в другому кварталі цього року.

«Успіх російського репу в Україні — больова точка, яка не дає спокою усім». Музичний оглядач — про скасування концертів Моргенштерна