Британський стартап виробляє нешкідливий пластик, який розкладається у віск
Instagram / robinwright

Британський стартап Polymateria, який винайшов технологію біорозкладного пластику, продав її одному з найбільших виробників цього матеріалу у світі.

Заснована у 2015 році компанія створила матеріал, який не розпадається на мікрочастинки пластику, а перетворюється у віск. Потім його переробляють грибки та бактерії, повідомляє Bloomberg.

З матеріалу можна виготовляти тонку харчову плівку та більш тверді предмети — посудини та упаковки для напоїв. У свій пластик виробник додає різні хімічні речовини, олії та каучуки.

Polymateria наголошує, що тонка упаковка з його матеріалу розкладається 226 днів, а звичайний пакет — 1 тис. років.

Зараз компанія активно просувається в Азії. Технологію купив великий виробник пластику Formosa Plastics. Також Polymateria уклала на Тайвані угоду з постачальником популярної мережі магазинів 7-Eleven.

Хоча технологія біорозкладного пластику набирає популярності, багато вчених вважають, що це — не панацея. На думку науковців, проблему кількості сміття це не вирішує, а може навіть поглибити.

Забруднення пластиком «перевищило всі межі». Іспанія через кілька років відмовиться від неекологічних упаковок для фруктів і овочів