Британського боксера-чемпіона Аміра Хана та його друга зняли з літака через скарги на неправильне носіння маски
Getty Images

34-річний Амір Хан заявив, що поліція зняла його разом із колегою з літака American Airlines після того, як хтось поскаржився, що маска його друга «була недостатньо високо».

Про це пише ВВС.

Авіакомпанія заявила, що рейс з аеропорту Ньюарк у Даллас-Форт-Ворт повернувся до гейту після того, як двоє людей, за повідомленнями, «відмовились виконати прохання екіпажу».

«Наша команда по роботі з клієнтами звертається до пана Хана, щоб дізнатися про його враження та підкреслити важливість політики, запровадженої для безпеки наших клієнтів та екіпажу», — сказав представник авіакомпанії.

Компанія заперечила втручання поліції.

За словами, Хана він летів з Нью-Йорка до тренувального табору в Колорадо, але від такого ставлення у нього лишилось відчуття огиди.

«Мене сьогодні поліція зняла з літака, коли я їхав до тренувального табору у Колорадо-Спрінгс, — сказав колишній чемпіон світу у напівсередній вазі.

«Очевидно, що скаргу подали співробітники American Airlines, вони сказали, що маска мого колеги була недостатньо високо піднята, що їм довелося зупинити літак і зняти мене та мого друга, тоді як я не зробив нічого поганого», — додав спортсмен.

Ані Хану, ані його колезі не заборонили подальші перельоти з авіакомпанією, додається в заяві.

Раніше Chas News повідомляв, що у США охоронець відмовлявся пускати до класу дітей за відмову одягти маску.

Стратегія боротьби з COVID-19. У США авіапасажирів без масок штрафуватимуть на $3 тис.