Буданов розповів, чи планують росіяни наступ на Сумщину

Війська рф з самого початку планували операцію в Сумській області, подібну до тієї, що вони розпочали на Харківщині.

Про це в ефірі телемарафону розповів глава ГУР Кирило Буданов.

«Росіяни так само з самого початку планували і операцію у Сумській області. Невеликі угруповання сил вони утримують у прикордонні — у них це місто Суджа, з нашого боку — це Сумський напрямок. Але допоки ситуація не дозволила їм приступити до активних дій і розпочати здійснення свого плану», — наголосив Буданов.

З вечора 13 травня простежується тенденція до стабілізації ситуації в Харківській області. Ворог заблокований на рубежах, до яких зміг дійти.

«Сказати, що окупанти мають значний успіх, точно буде неправдою, але треба пам’ятати, що ситуація доволі напружена й дуже швидко змінюється», — сказав Буданов.

Наразі триває операція Сил оборони, щоб почати відкидати росіян за межі держкордону. Керівник ГУР зазначив, що ворог сам не відступить, його потрібно вибивати, тому бої триватимуть. Водночас глава розвідки наголосив, що ситуація, станом на зараз «не є якоюсь катастрофічною».

«Загалом події на Харківщині — це в принципі і інформаційна операція для того, щоб створити хаос і паніку, підкріплюючи це діями на землі. Це робиться для того, щоб було враження, що наші угруповання на східних напрямах починають оточувати і відрізати, також — щоб дестабілізувати ситуацію всередині країни. Тому — заспокіймося, нічого страшного не відбувається», — сказав Буданов.

У інтерв’ю NYT глава розвідки заявив, що Україна намагається перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити оборону, але знайти особовий склад було важко.

«Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає», — каже Буданов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 14 травня