Будинок вчених у Львові став «прикрасою» мільярдерів США
Львівський Будинок вчених

Американське провідне бізнесове видання Bloomberg проілюструвало новину про ухилення від сплати податків на мільярди доларів інтер’єром львівського Будинку вчених.

У новині йдеться про викриття податковою службою США схеми ухилення від сплати податку на нерухомість найбагатшими американцями. Мова йде про суми у $175 млрд на рік.

Певно, редакторів Bloomberg настільки вразили сходи у львівському Будинку вчених, що вони прийняли цей інтер’єр за маєток когось з американських багатіїв.

Дійсно, ця будівля, розташована на вулиці Листопадового Чину, 6, колись мала відношення до великих грошей — наприкінці XIX століття, після побудови, там розміщувалось казино. Будинок вчених там діє з 1948-го. Інтер’єри будівлі часто використовували для кінозйомок, зокрема для фільму «Д’Артаньян і три мушкетери», саме тут д’Артаньян піднімався сходами до кардинала зіграти партію в шахи.

Кадр з фільму «Д’Артаньян і три мушкетери»

Львівський Будинок вчених входить до топ-25 архітектурних шедеврів міста і часто зустрічається в міжнародних туристичних гайдах як визначне місце, що обов’язково треба відвідати.